Премиерът Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело

...
Премиерът Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело
Коментари Харесай

Премиерът Борисов ще подари икона, омофор и българско кисело мляко на папа Франциск

Премиерът Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко на Негово Светейшество папа Франциск. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Борисов връчи даровете си на Светия отец при посрещането му на летище София на следващия ден. Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата черква означи и в специфичното си видео послание към българския народ в навечерието на визитата му у нас.

В краищата на оморфата - лентата, символизираща епископската власт, са извезани златни кръстове, а в горната част – облиците на Свети Петър и Свети Павел.

Министър-председателят е подготвил подарък и за държавния секретар на Светия трон – кардинал Пиетро Паролин, който също ще получи златовезана икона на Свети Петър и Свети Павел. И двете икони са дело на българско ателие за богослужебни одежди. Те се отличават с прецизна и фина направа, както и с вложените златни конци. 

Премиерът ще подари на Светия отец и обичайно българско кисело мляко. Продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре прочут на папа Франциск още от детството му в Аржентина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР